tisdag 16 augusti 2022

Bostadsmarknadens stålbad?

Hyresförhandlingar lär bli lite hårdare detta år och hyresvärdar vill nog ha mer allt från relevanta krav till rent giriga med full täckning plus lite till så hyresförhandlarna för hyresgästerna har en del att bevisa nu..
Men det är inte bara hyresgäster som står inför hårdare "miljö"..
Var fjärde av Sveriges omkring 27 000 bostadsrättföreningar kan tvingas att höja månadsavgifterna – med uppemot 40 procent spekuleras det..
Och anledningen till det stavas framför allt höjda räntor och inflationen, men dessa är flyktiga och man kan inte ta "betalt" för spekulerade kostnader utan måste hålla sig till verkliga hoppas jag..
. Men höjda månadsavgifter påverkar de boende i vilken form det än är.. Risken finns också att det skapa kraftiga värdeminskningar varnar mäklare för dem som äger sin bostad..
. Höjs månadsavgifterna så påverkar det direkt hur mycket en bostadsköpare kan låna, vad jag förstår kan man inte låna till månadsavgifter utan det får tas direkt från hushållskassan... Därför kommer troligen höjda borättsavgifter att slå mot priset på borätterna, är prognosen..
Kanske dessa stigande räntor och annat kommer att påverka boendet genom att mindre antal hus byggs och renoveras?
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Ny scen?

Antingen har det varit knäpptyst om att Lidköping skal få en scen värdig namnet eller så har jag missat hela den senare debatten.. Det har ...