måndag 4 juli 2022

Dyrtider.

Om man lagar alla måltider hemma räknar Konsumentverket med att den som är 31-60 år spenderar 2860 kronor varje månad på mat. Alltså runt 95 kronor per dag.. Är äldre men jag ligger nog i den sfären, men där stoppar nog jämförelserna här nedan..
Förbrukningsvaror och personlig hygien..
Ett hushåll med fyra familjemedlemmar förväntas lägga omkring 280 kronor varje månad på förbrukningsvaror. Konsumentverket uppskattar att barn som är sju till tio år kostar mest inom den här kategorin – 980 kronor varje månad..

Minst pengar på kläder och skor beräknas personer som är 65 år eller äldre göra av med. Klädnotan för dem tros landa på 490 kronor per månad..

Ett hushåll om fyra, förväntas lägga totalt 2 250 kronor varje månad på bredband, abonnemang för mobiltelefon, streamingtjänster, dagstidning med mera..

Ett hushåll som består av fyra personer behöver spendera i runda slängar 1 770 kronor per månad på möbler, husgeråd, tv, dator med mera, enligt Konsumentverkets uppskattningar..

Vitvaror som frys, diskmaskin och tvättmaskin ingår inte här..

Sedan är det mer som tillkommer t.ex. om man har mycket små barn blöjor och liknande,nappar och är man ensamstående anpassar man helt enkelt munnen efter plånboken speciellt vad gäller mat samt tar inte på sig saker som kostar men inte ger så mycket som att betala för media artiklar och dyra abonnemang..

Men som sagt kanske detta passar in på vissa men utöver matkontot så gör det övriga mig lite fundersam..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Smygande prishöjningar!

Inflationen förändras ganska frekvent numera och då får man som konsument se upp lite mer.. Istället för att öka priserna som konsumenter är...