onsdag 9 mars 2022

Ryska fartyg.

Det är en hel del som påverkas av kriget i Ukraina och vad gäller ryssland man vill inte släppa någon ryss över bron..
Nu är det fartygens tur att synas då det då och då dyker upp fartyg med den flaggan även i Vänerhamnar, så man skriver från Väner håll:
"Vi uppmanar Sveriges regering att besluta hur ryska och ryskkontrollerade fartyg ska hanteras i Sveriges hamnar. Vi, arbetsmarknadens parter, är bekymrade över situationen i vår närhet och uppmanar regeringen att ta ett tydligt och kraftfullt beslut i frågan.."

Tycker att det skulle vara löst innan de passerar genom Trollhättan då det är en enkel sak att stoppa vidare färd mot en insjö då man varit på svenskt vatten ett bra tag..

Man kan stoppa svenska fartyg av kulturell betydelse genom att effektivt blockera vidare färd genom att bygga en bro som man gjort i Göteborg vilket visar vad man bryr sig om Vänern från den horisonten..
Så denna bild lär vi aldrig mer få se här i stan frågan är hur länge rederierna anser det är mening med nyttotrafik på Vänern över huvudtaget, annat än fritidsbåtar..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

NATO frågan!

För att sväva utanför vår trygghetszon en bit så det var ett jävla tjafs i media om Turkiet och NATO frågan.. Anser att NATO medlemskap är ...