tisdag 19 oktober 2021

Väner lax.

Lax är något man ibland äter när man kommit över den till någorlunda pris utan att bli ruinerad.. Det är väl knappt Gullspångslax man köper utan troligtvis en norsk variant nästan indistruellt odlad..

Men det finns fortfarande Gullspångslax.. "Det satsas miljoner på att rädda den hotade Gullspångslaxen och det har just införts ett utökat fiskeförbud. Samtidigt rapporteras ett stort framsteg i arbetet – experterna har äntligen kunnat kartlägga laxens väg ut i Vänern vilket får stor betydelse för att kunna rädda laxen.. Från 1 oktober råder totalförbud mot fiske av lax och öring i ett område utanför Gullspång som motsvarar hela åtta procent av Vänerns yta. Förbudet gäller både yrkesfiskare och fritidsfiskare."

Om dessa någon gång kommer att finnas för köp i butiker vet jag inte och om man har råd med dem då.. Har en absolut favorit bland fiskar och det är strömming som nummer två makrill.. Det finns med jämna mellanrum i butikerna till överkomligt pris..

Inga kommentarer:

Portal påkörd.

 Det var tur att jag inte var ute och åkte med min permobil när portalen rasade hade den ramlat över mig då så  skulle det gått mycket illa....