måndag 1 februari 2021

Dyrare el.

 "Kölden i Sverige och övriga Norden gör att efterfrågan på el stiger. Och tillgången påverkas främst av två faktorer:

– Det är lite vindkraft i systemen och vi har stängt två kärnkraftsreaktorer, Ringhals 1 och 2. Systemet är tajtare helt enkelt och när det sen inte blåser, ja då går priserna upp, säger en elmarknadsanalytiker..

Så länge kylan håller i sig kommer priset hållas uppespår man.. Jag betalar gärna lite mer i elpris bara man slipper de enormt fula vindkraftverken i vår natur.. Som tur ärr finns det inte så många runt här men där de finns förstör de naturen..

Och att man stängt ner kärnkraftverken får stå för miljömupparna som väl gärna slår sig för bröstet, men någon gång måste väl även de falla för ålderdomen.. Men det går alltid att bygga nya.... Men inte i vårt "muppe" samhälle. 

Måndagens elpriser blir enligt analysen de högsta på två år i de två elområden som sträcker sig från Gävleborg och Jämtland, och norrut.

I södra halvan av Sverige är det inget prisrekord men mycket ovanliga nivåer säger man.. Men Googlar ni på "elpriser" så får ni mer än vad ni kan  ta till er.. 💣

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...