torsdag 4 juni 2020

Semester!

Nu börjar väl snart semesterperioden för många och troligen välbehövlig inte minst för många inom vården..
Massor av västsvenskar inväntar sin efterlängtade semester.. Samtidigt härjar coronaviruset fritt i världen och det traditionella semesterfirandet kan behöva ställas in.. Det skapar nog ingen harmoni i arbetslivet..
Utlandssemester blir det nog inte tal om för de flesta och i stället får man rikta blicken inåt landet – mot en inhemsk semester.. Var kan man då undgå att trängas med massor av andra? Ja det är frågan, måste väl vara en planering av de som tillhandahåller ytor för semesterfirande..
– Jag tror verkligen att det kommer bli en inhemsk semester beroende på vad som händer med pandemin. Är det bara möjligt att semestra i Sverige så tror jag att man kommer öka sin semester i landet, eller i alla fall spendera en ökad andel av semestern i Sverige, sade vd för Turistrådet Västsverige..
Min semester blir på "balkongen", men den hade nog inte blivit så mycket mer även under normala förhållanden.. Kanske lite resor i omgivningen, Kållandsö, Kinnekulle..

Folkhälsomyndigheten: "Sommaren är här och många väntar på Folkhälsomyndighetens besked för att kunna planera sin semester. Det handlar om inrikesresor – men också andra råd och riktlinjer för att förhindra smittspridning..
Först skulle ett besked komma den 3 juni, sedan var det tal om 29 maj. Men än har inget offentliggjorts. – Det kommer under veckan hoppas vi, men vi äger inte frågan helt och hållet själva" säger man.
Ja även om vi bor i Sverige kan vi väl ta egna beslut och inte bara invänta myndigheter även om man skall lyssna..

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...