torsdag 14 februari 2019

Bilfientliga!

Hur kan man locka hit turister utan bil och låta dem uppleva landskapet och miljön på ett hållbart sätt? Det ska kommunerna­ i västra­ Skaraborg ta reda på, förutsatt att EU ger pengar till projektet..
Man vill hindra biltrafik i centrum och nu vill man minska på trafiken för bilburna turister får hoppas att EU använder sina pengar på bättre alternativ.. Man kan t.ex. arbeta för bättre "tekniska" lösningar för bilars utsläpp och inte bakåtsträva vad vi en gång vunnit i form av bilens intåg för vårt resande.. Vilket förde oss människor närmare varandra och givit hundratusentals jobb världen över..
Men Sverige som utnämnts till ett miljödiktatoriskt land av rang blundar, fler miljöproblem går att lösa med andra medel än att skrämma upp folk för miljö-domedagen..
Men det skall vi inte tro det blir någon ändring på, läs bara media så ser ni att det i princip förs samma propaganda som de militanta abortmotståndarna gör, var och en fanatiska på sitt område..

Och locka folk till Lidköping utan bil? Det fodras då att det finns en fungerande järnväg alternativt bussar.. Men inte skulle jag packa in min familj i ett tåg för en resa med det då bilen har betydligt större fördelar och du kan åka med en egen färdplan, planera spontana utflykter inte styrda....

Inga kommentarer:

Sibylla får ny ägare.

 Från den 1 maj tar en 24-åring, som är bosatt i Skara, över Sibylla-restaurangen vid resecentrum i Lidköping.. Har varit där några gånger o...