fredag 8 januari 2016

Andra fasen i Lisa Holm fallet.

På måndag 11-01 startar rättegången i Lisa Holm-fallet i hovrätten. Och det lär väl vara den sista fasen. Att det går till HD är nog inte troligt, men inte omöjligt.
I och med ny rättegång så innebär det att en ny syn ska hållas vid mordplatsen på Blomberg.Och 35-åringen skall delta säger hans advokat.
Nerijus Bilevicius fingeravtryck finns i England i samband med han blev stoppad av polis där. Enligt den mordmisstänkte 35-åringen har den engelska polisen blandat ihop honom med kollegan som ska ha suttit bredvid honom i bilen. Hur det nu gått till.
I polisförhör har Nerijus Bilevicius själv uppgett att han körde berusad och att bilen inte var försäkrad. Ett brott som han enligt egen utsago fick penningböter för.
Blir han även fälld i Hovrätten skall polisen gräva lite djupare i fallet och se efter om han har begått andra brott i andra länder.
Polisen vill också få tillgång till ett internationellt mordregister för att se om det begåtts liknande mord i Europa som eventuellt kan kopplas ihop med 35-åringen. Det verkar vara ett jobbig åtgärd...
Men att Hovrätten kommer till annan åsikt än Tingsrätten tror man inte, men otroligare saker har hänt. Då blir det verkligen jobbigt för polisen.
Får sin dom fastställd, förändrad eller frikänd när jurister får hand om klubban, det återstår att se. De kan vricka tungan ur led med juridiska tungomål så det är bara att vänta. "Oraklet" G W Persson skall följa rättegången i alla fall första dagen. Liksom Lisa Holms föräldrar skall närvara första och sista dagen.

Inga kommentarer:

NATO frågan!

För att sväva utanför vår trygghetszon en bit så det var ett jävla tjafs i media om Turkiet och NATO frågan.. Anser att NATO medlemskap är ...