fredag 23 september 2022

Kommer vi ha pengar kvar?

Mycket som rakar i höjden nu för vår stackars ekonomi driv/livsmedel, el, räntor t.ex. och kommunerna höjer taxor som en slags smygskattehöjning..
Här i stan kommer vi dyrt att få betala för det reningsverk som verkar bli svindyrt och därmed en höjd VA-taxa..
Men det räcker inte höjningar kommer som ett pärlband.. "Omvärldsläget med ökad inflation och höjda inköpspriser gör att Lidköpings energi nu höjer priset på fjärrvärme från och med årsskiftet. Men tack vare storinvesteringen som inviges för bara några månader sedan kan den ekonomiska smällen för kunderna lindras.."
Hur det blir med det får vi se.. En sak är säker och det är att hyresvärdarna för lägenheter lär ta till alla knep för att denna gång få näst intill full täckning för kostnader.. Så sätt er in på som har hyra att den kommer att öka mer nästa år än föregående..
Höjs röster för minst 10% höjning av hyran vilket vore ett dråpslag både mot hyresgäster och många branscher som finge stora problem när folk inte har råd att handla på grund av giriga hyresvärdar som tror att allt som hänt skall täckas in av hyresgäster..
Att bygga på höjden och få in fler lägenheter kanske hjälper något men troligen inte mycket.. Bor i ett äldre hus och hyran är mänsklig även för mig med pension.. Ganska mycket renoverad och ändå under 6000 kr för ca 65 kvm med parkeringsplats det fungerar.. Pris som inga nybyggda hus kommer ner till, men även här lär det bli dyrare nästa år kanske passerar 6000 kr.. 🙄

Inga kommentarer:

DLG ska spara.

 Sjukhussyndromet har nått skolan nu De la Gardie och när man skall spara drabbar det inga elever.. Det ska finnas tillräckligt med materia...