torsdag 23 september 2021

Hamnen flyttas.

Nu har man tagit till sig en ny kostnad och det är en stor omläggning av hamnen som man enligt tillståndsansökan till domstolen ska genomförandetiden vara 15 år för att sedan kunna förlängas med tio år.. Så det lär bökas där under en lång tid. Har kanske delvis att göra med att hamnen på den västra sidan inte har så hög bärighet.. Och Västra hamnområdet blir mer tillgängligt för allmänheten.. Knappast till glädje för en gubbe som mig..
Kostar cirka 400 miljoner kronor i investering, men det får man nog ta med en nypa salt under så lång tid hinner mycket hända och att det skulle kosta mindre är väl nästan uteslutet!!
Men kostnaden är fördelad på lång tid, så lång att då kanske till och med hamnstaden kommit igång.. Visionen från början var väl att västra hamnen skulle vara en del av hamnstaden-visionen.... Och en annan stor kostnad, reningsverket ska väl också vara klart..
På västra sidan ligger/låg kolupplagen har inte varit där på länge så jag vet inte om de finns kvar.. Om någon använder kol nu för tiden eller vågar göra det i ett extremt miljömuppe-land..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Must dryck.

 Nu är det snart långfredag och påsk vi har ett tag kunnat köpa påskmust som är detsamma som alla andra "must" sorter förmodar jag...