söndag 7 mars 2021

Locka folk till Lidköping.

 En rapport har kommit som ska visa vad Lidköpings kommun ska göra för att locka hit mer boende..

"För att Lidköpings kommun ska kunna attrahera fler rekommenderas det framför allt tre åtgärder, enligt rapporten.

1. Utveckla hamnen till en mer attraktiv plats. I många intervjuer har personer ansett att vattnet inte utnyttjas i Lidköping. Öppna restauranger och uteserveringar vid vattnet och överväg möjligheten att bygga bostäder där.

2. Bedriv lobbyverksamhet för att öka antalet tågförbindelser mellan Lidköping och Göteborg samt mellan Lidköping och Stockholm. För få förbindelser kan leda till att invånarna blir tvungna att flytta.

3. Flera av de intervjuade upplever en svårighet att komma in i småstadsmentaliteten. Genom fler evenemang och gemenskapsaktiviteter för invånarna kommer kommunen att kunna skapa gemenskap och en ökad trivsel, är ett förslag på åtgärd.." 

1. Vi har redan massivt med restauranger inte minst i centrum och att fläska till med mer kan bara drabba de befintliga.. Att utveckla hamnen till en mer attraktiv plats kan väl göras men vilka ska ha råd att bo där om man menar bostäder?

2. Öka antalet tågförbindelser på en järnväg som Trafikverket mer eller mindre lämnat därhän är inte lätt.. Den omtalade elektrifiering” av Kinnekullebanan står nog skrivet i en stjärna många ljusår bort.. Lobbyverksamhet lär inte hjälpa så mycket när man "lobbar" till döva personer..

3. Småstadsmentaliteten? Vi är en småstad! Till både gott och ont samma som "storstadsmentaliteten".. Vi kan inte skapa mer aktiviteter än vad det finns folk till jag tycker att(om man bortser från denna tid nu) vår kommun har bra aktiviteter kanske någon till behövs men det är ingen katastrof..

Vad vi behöver som jag inte läst något om är ett bra fungerande sjukhus som man tydligen inte fattar från dem som vill attrahera.. Vi behöver arbetstillfällen och bostäder där marknaden får steppa upp och hjälpa till. Kommun tycker jag jobbar relativt bra med detta.. Men ett bra sjukhus som sagt är säkert av starkt intresse för dem som vill flytta hit, försök att förstå det Handelsconsulting AB.som gjort denna rapport. Men det är väl med det som hos kommunpolitikerna och vissa partier, "det är inte vårt bord så då blundar vi"..

Sedan har vi också det allmänna tillståndet i staten Sverige..

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...