söndag 17 januari 2021

Vår hyreshöjning.

 

Så har vi den "eländig" följetongen vårt nya reningsverk som ännu bara finns på pappret och i kostnader för oss som lär stiga markant..

 Man slår sig för bröstet.. Hyrorna skrivs det "i allmännyttans lägenheter i Lidköping höjs, men på grund av pandemin blir höjningen lägre än vanliga år!!!

Ökningen baseras på AB Bostäders ökade kostnader för vatten och avlopp".... Alltså innan själva bygget tagit form, vad skall hända sedan? Får vi den dyraste VA-taxan i landet för den har väl redan stigit rejält?

Kanske därför som Kommunstyrelsen ser fan på väggen och har ett förslag till utökad bevakning av projektet med att bygga nytt avloppsreningsverk.. Men ökad bevakning? Vad ger det?

Vi läser: "I förslaget framgår att kommunfullmäktige bör fatta ett nytt inriktningsbeslut. Det tidigare fattades 2017 och till det har anslagits sammanlagt 630 miljoner kronor efter en tidigare utökning från 575.

Under hösten 2020 har framkommit att kostnaden i stället kan bli cirka 900 miljoner kronor, under förutsättning att kommunens projektering kan godkännas av Mark- och miljööverdomstolen.

Enligt förslaget till fortsatt arbete ska kommunstyrelsen ett par gånger om året få information om ”väsentliga” förändringar av projektet!!"

Jaha och om det upptäcks ”väsentliga” förändringar av projektet då? Som det tydligen hat gjorts.. Vad förväntas man då att göra? Mer än att höja VA-taxan ännu mer!

 

 

Inga kommentarer:

H&M igen.

 Vet inte vilken gång i ordningen där H&M planerar förändringar i butiks-systemet.. Nu är något på gång igen.. H&M redovisar ett kra...