torsdag 22 oktober 2020

Nya Slussar?

De gamla slussarna i Trollhättan är väl i princip antika vid detta lag.. Länge har man nonchalerat Vänersjöfarten.. Senast var det Göteborg och deras satans bro som mer eller mindre stryper infarten för nyttotrafiken till Vänern..

Den får väl bara öppnas när det passar göteborgarna som bäst, det kan ju komma en cykel som vill över då får Vänersjöfarten vänta..

Men nu är Sjöfartsverkets förslag för att stärka sjöfarten klar och inskickad. Förslagen ska nu behandlas av regeringen.. Troligen blr den styvmoderligt behandlad man får väl fråga göteborgarna först så det inte stör dem.. Att det kommer at ske en större uppgradering av slussarna är nog otänkbart.. Troligen är Vänern ämnad åt nöjesbåtar och inget annat.. Inte för båtar som kräver större slussar än närvarande i alla fall..

Möjligen lite kosmetik på nuvarande slussar är nog vad politiker i riksdagen kan klämma ur sig.. Vänern är bara viktigt när det skal pratas massa fina ord om den.. Undrar om ens Sjöfartsverket är särskilt intresserade..

Inte behöver man utöka slussarna om man bara skall godkänna denna typ av fakoster på Vänern..

Arkivbild.


Inga kommentarer:

Sibylla får ny ägare.

 Från den 1 maj tar en 24-åring, som är bosatt i Skara, över Sibylla-restaurangen vid resecentrum i Lidköping.. Har varit där några gånger o...