torsdag 24 september 2020

Populärt med cyklar.

Läste att det säljs cyklar som aldrig förr och många av dem är el-cyklar. Köpte en ny Monark men det var för drygt ett år sedan så jag är inte med i denna statistik :)

30% mer cyklar skall ha sålts..  – Sist jag kollade så sålde vi fler el-cyklar under våren 2020 än under samma period 2018 när den statliga el-cykelpremien fanns, säger en i branschen..

Men säg den lycka som är ständig.. När allt fler väljer att cykla ökar också cykelstölderna. Samtidigt är det många som köper begagnade cyklar. Polisen uppmanar nu de som köper begagnat att kontrollera så att cykeln inte är stulen.
– Du blir misstänkt för häleri om man träffar på dig med en stulen cykel, säger polisen.. Lidköping skall enligt tidningen "Hem och Hyra" vara en av de städer där det stjäls mest cyklar i landet..

Förr kunde man genom att hävda "God tro" få behålla varan, men det är lite ändrat nu.. Det är krångligt formulerat men betyder grovt förenklat att om varan har ett rimligt pris och om den säljs under normala omständigheter kan köparen bestämt hävda god tro. Men sedan 2003 gäller alltså att om det ändå framgår att varan är stulen faller god trosbegreppet och äganderätten är kvar hos ursprungsägaren.. Om det blir någon straffpåföljd vet jag inte.. Det måste väl bero på omständigheterna..

Har inte köpt någon el-cykel lockar mig inte, flera kompisar har fått dem stulna kastar mina blickar mot eldrivna fordon typ moppe men med tre eller fyra hjul.. Men det faller på att man måste kunna ställa den någonstans och bor man i lägenhet är det svårt, på parkeringsrutan kan den försvinna fort.. Och se prylar för runt tjugotusen försvinna vore inte bra..

Om är det riktigt att det stjäls så många cyklar här i stan får man se till att ha cykeln väl skyddad, är det en dyr sak är det än mer viktigt, ila nog om en cykel för några tusen försvinner.. Köper ni ny så se till att den märks..

Antar att alla typer av cyklar kan knyckas även de lite udda..

Arkivbild.


Inga kommentarer:

H&M igen.

 Vet inte vilken gång i ordningen där H&M planerar förändringar i butiks-systemet.. Nu är något på gång igen.. H&M redovisar ett kra...