onsdag 23 september 2020

Hamnstad i fara?

 Det har blivit ett jäkla liv i stan om den förorenade marken som har bly i sig.

"Lidköpings kommun kan ha gjort sig skyldig till lagbrott när man grävt på förorenad mark, i ena hörnet av Orkidéparken.." är lite av  det som avlossas mot detta som man vetat om ett bra tag..

Var det inte här man från Rörstrand slängde ut krossat porslin? Innehöll inte det bly? Får se vad man kommer till för resultat. Kanske som när man slängde "slagg" på tippen som SSVT rapporterade om men som kommun inte ansåg vara något miljöfarligt.. Värmeverket var ett svartbygge ett tag, det har varit lite..

Detta område var väl med i den stora visionen om hamnstaden där både boende och rekreation var på tapeten. Man har gjort en "siktgata" genom Rörstrand när man korkat nog tog bort taket på genomfarten vid butiken.. Nu har man inte bara reningsverket på sitt samvete utan nu också detta.. Undrar om det blir någon hamnstad.. Oljecisterner på en sida och nu  detta på andra sidan.. Fortsätter planering som vanligt?



Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...