onsdag 23 september 2020

Det ekonomiska livet.

 

 

Swedbank ekonom:

Vad är ditt bästa spartips dagarna innan lön för att pengarna ska räcka?

– Inför allmänt köpstopp och handla bara det som är absolut nödvändigt, som mat och läkemedel..

Låter konstigt!! Klart att man ska handla så mycket man kan utan att ta på sig en kassa kontokortsskulder.. Har man så dåligt ställt så är nog ett köpstopp ändå ett faktum mot annat än det mest nödvändiga..

Ett generellt köpstopp skulle drabba många av oss hårt då kanske butiker och annat börjar avskeda folk och då kan det bli ännu mer kris.. Själv har jag köpt en hel del på avbetalning som jag nu har klarat av och är fri.. Men ibland är det det enda alternativet för flera om t.ex. TV.n pajar och det inte finns ett antal tusen till en ny, ta en på avbetalning..

Handla med förstånd kan man göra vill väl inte framträda i det korkade programmet "Lyxfällan" men man måste tillåtas sväva över sin ekonomi lite bara man  i alla fall går plus minus noll..

En sparbuffert på minst två månadslöner efter skatt, eller en sparbuffert motsvarande nödvändiga levnadskostnader för tre månader är en bra måttstock för de flesta säger ekonomen.. Men många är glada om man klarar av stunden till nästa inkomst.. Blir det en smäll får man väl se då.. Själv har jag tur och fick en pension som väl räcker till varje period..

 

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...