torsdag 6 augusti 2020

Lättare för patienter?

Blir lättare säger man, för patienter eller? Från och med hösten 2020 blir det lättare för patienter att boka tider hos Skaraborgs Sjukhus. Då införs en digital webbtidbok för om- och avbokning..
-Patienterna kommer uppleva en bättre tillgänglighet till oss, då de kan sköta av- och ombokningsärenden själva och på så sätt, till exempel, slippa passa telefontider på våra mottagningar, säger biträdande sjukhusdirektör vid Skaraborgs Sjukhus.. Det är frågan det, om det blir bättre..
När regionstyrelsen/sjukhusdirektör är inblandade så får man automatiskt rysningar i kroppen och blir frågande..
Tar man bort möjligheten till personlig kontakt med vårdande enhet om man har en fråga om situationen då? Ungefär som bankerna som inte vill ha någon personlig kontakt, inte med dem som vill handskas med kontanter i alla fall..

-För Skaraborgs Sjukhus är detta en bra genomgång av våra boknings- och mottagningsprocesser och vi kommer kunna ta med allt det arbete vi nu lägger ner på Webbtidbok till införandet av framtidens vårdinformationsmiljö, FVM. Möjligheter till en bättre mottagningsplanering är välkommet med webbtidbok, säger man..
"Framtidens vårdinformationsmiljö"? På mig låter det lite opersonligt, man ska kommunicera med en förprogrammerad dator.. Man har redan börja tjata om "egenvård", kan väl vara bra i vissa fall, tills man mer och mer börjar ersätta vårdpersonal med datorer och du skall kunna ställa diagnos själv..
Blir väl regionstyrelsen/sjukhusdirektörers nästa huvuduppgift efter man har plocka bort så många vårdplatser som möjligt och mer därtill..
Undrar hur mina barn/barnbarn kommer att uppleva sjukvården, kommer den att vara värd namnet eller ramlar det ner mer korthus som under pandemin? Får man sitta framför en dator och knappa in massa uppgifter som sedan analyseras av en dator och sedan får de gissa vad man lider av?
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Must dryck.

 Nu är det snart långfredag och påsk vi har ett tag kunnat köpa påskmust som är detsamma som alla andra "must" sorter förmodar jag...