lördag 22 februari 2020

Minimilön.

EU-kommissionens plan om europeiska minimilöner väcker ont blod i Sverige. Fack och arbetsgivare är helt eniga i sin skarpa kritik mot EU:s planer..
Ja man kan undra, beror på hur lågt dessa minimilöner sätts.. De kan drabba både svenska företag och arbetare som inte kan konkurrera då levnadssituationen är annorlunda länder emellan.. I ett land där man har dessa minimala löner redan får man stora konkurrensfördelar även att ge sig ut på EU marknaden..
För att en minimilön skulle vara i närheten av många länders nuvarande lönesystem är inte tänkbart, man sätter inte minimilön om det redan finns det som räcker..
Vi har redan här i Sverige sett firmor som inte konkurrerar på lika villkor.. Se på de lastbilar från forna östaterna t.ex. som bara får lön om de har last på bilen, såg många sådana på ett livsmedelsföretag i Källby som väntade på återlast.. Nu är de med i EU och vet inte om det är ändrat, men jag tvekar på det..

Inga kommentarer:

Portal påkörd.

 Det var tur att jag inte var ute och åkte med min permobil när portalen rasade hade den ramlat över mig då så  skulle det gått mycket illa....