fredag 17 januari 2020

Nytt virus.

är på tapeten nu i dagarna sjukdomen beskrivs som ett sars-liknande virus och påverkar andningssystemet.. Knappast något som man är vaccinerad emot..
Det är tydligen så allvarlig att det kan leda till dödsfall.. Dödsfallet är det andra i ordningen utanför Kina, enligt media.. Det första ska ha inträffat i Thailand. I båda fallen har patienterna dock besökt Kina.. I dagens reseintensiva samhälle kan spridning gå fort..
Enligt media har följande hänt: "Viruset ska ha spridits från en fiskmarknad i Wuhan som stängde den första januari. Mannen hade enligt egen uppgift dock inte besökt marknaden. Inte heller kvinnan som dog i Thailand ska ha varit där..
69-åringen, som enligt AFP plågats av ihållande feber, ska enligt japanska myndigheter ha besökt kinesiska Wuhan – staden som beskrivs som utbrottets epicentrum.-
Mannen lades in på sjukhus i Japan den 10 januari, bara fyra dagar efter att han återvänt från Kina..

Ja jag skall vare sig besöka Kina eller Thailand men det kan om vi ha otur ssprida sig for hit.. Men varför måla fan på väggen inget kommit ännu och kanske inte kommer heller..

Inga kommentarer:

Portal påkörd.

 Det var tur att jag inte var ute och åkte med min permobil när portalen rasade hade den ramlat över mig då så  skulle det gått mycket illa....