tisdag 23 april 2019

Sommar sommar

utropar media.. Efter den varma påskhelgen har vi nu meteorologisk sommar – till skillnad från exempelvis Stockholm skriver GT..

– Det har varit väldigt varmt, speciellt om man tittar på maxtemperaturerna, säger meteorologen.. Kanske det vi får se om det består.. Men två kommuner i Skaraborg, Götene och Skara har infört eldningsförbud och kommer det inget regn så inför väl snart fler det.. Redan rasar det skogsbränder.. T.ex i Lilla Edet där en brand spridit sig i terrängen utanför Hjärtum. Ett 40-tal brandmän arbetade med släckningen.. Den är nu under kontroll..
Tusan vet om jordbruket klarar av en sådan sommar till som den förra och vissa hade väl besvär med den bland allmänheten, dock inte jag.. – I Västsverige är det runt den 15 maj som är snittet för sommar. Så det är väldigt tidigt. Inte riktigt en månad, men i alla fall tre veckor, säger man..
Nu också Lidköping, Vara, Grästorp och Essunga kommun med eldningsförbud...

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...