söndag 24 mars 2019

Till er med stordriftsvansinne.

Det riktar sig till regionens tjänstemän och politiker som fått för sig att dess större ett sjukhus är dess bättre, korkad inställning..
Sjukhusens sjukhus, mastodont sjukhuset "Karolinska" i Stockholm blöder problem kommer det som en överraskning för er stor-driftare?
Kan ni tänka er att nu har 24 av de omkring 40 fast anställda sjuksköterskorna på intensivakuten på Nya Karolinska i Solna sagt upp sig. Sex av dem bestämde sig för att lämna efter ett krismöte på fredagen, enligt uppgifter till media..
– Läget är katastrofalt. Det kommer inte att gå att bedriva patientsäker vård, säger en sjuksköterska.. Här i stan har t.ex. avd 6 på sjukhuset löst personalproblemen med bravur och fyller upp med personal.. Jösses "stordriftare" det kan väl inte stämma?

Men det påverkar väl inte dem i vår region, sådant händer inte här för vi vet att dess större dess mer kompetent vård även om folk får åka långa vägar.. Bäst vore om all vård lades till Skövde och alla andra fick avdelningar med plåstervård eller på sin höjd ett förvaringsställe för eftervård eller i väntan på transport till Skövde.. Klart att det finns mycket avancerad sjukvård typ hjärttransplantationer och liknade som måste koncentreras, men i det stora hela så kan det fungera utan att samla allt på ett ställe..
Det inte så stora sjukhuset kan ha sina goda fördelar och det där med kompetens kan även finnas om bara de satans tjänstemännen och politikerna lät personalen jobba i lugn och ro samt inte till varje pris göra en stordrift av det hela..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

En ny scen.

Läste idag i tidningen att nu finns det mer visioner, nu för en ny aula(DLG), en ansiktslyftning eller någon form av nybygge.. Som med vårt...