söndag 24 mars 2019

Butiksdöden!

Det är svåra tider för flera butiker och inte minst handeln med kläder och här i stan kan jag tänka mig att en del som serverar mat och fika lever på marginalen..
Flera butikskedjor i Sverige kämpar i motvind, några har redan gått i konkurs. Personal sägs upp, butiker stängs, och förlusterna bara fortsätter.. Men kanske en del kan kämpa sig upp..
Av de som finns i stan så finns det några som försöker på olika sätt få bättre förtjänst.. De som finns här i stan och som fått negativa rubriker samt har deklarerat att några butiker eventuellt kommer att försvinna är:
H&M, KappAhl, Lindex, Åhlens de har meddelat vissa svårigheter med "ruljansen" men har ännu inte beslutat var eller om butiker skall läggas ner, dess större kedja dess mer uthållighet bör de ha.. Klart allt har en gräns..
BR leksaker försvann från Sverige men där fick hyresvärden här i stan fort napp på en ny hyresgäst-- Subway som försvann fort har inte ännu fått någon ersättare Och Änghagens handelscentrum fick högsta vinsten genom etableringen av "Dollarstore" som tog samtliga tomma lokaler där..
Ute vid Framnäs står det väl någon eller några lokaler tomma, hyresförlust antar jag men det är väl ingen katastrof..
Sedan det omhuldade centrum som man nästan arrangerar symposium för med flera inblandade där finns det också tomma lokaler och troligen alltid kommer att finnas vid olika tider.. Centrum måste kunna konkurrera av egen kraft om det skall dra fram folk annat än på torgdagar..

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...