lördag 12 januari 2019

Bygga i Stenhammar?

Undrar om detta är första taget mot bebyggelse där Lidens handelsträdgård en gång fanns..
Underrättelse från kommun.
Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m.fl.
"Syftet med att ändra detaljplanen är att anpassa den till befintliga byggnader så att de inte strider mot detaljplanen.. I delar av området föreslås våningsantal och exploateringsgrad att ändras.."
"I delar av området föreslås våningsantal ändras.." Måste väl betyda att man krattar för att kunna bygga t.ex. åttavåningshus. Själv har jag varit med och byggt fyravåningshus där precis intill f.d. Lidens, tror det var för 50+ boende..
Kommer inte ihåg vilka det var som köpte marken av Lidens om det var HSB eller något i samma form.. Men kanske har byråkratin börjat mala så sakta nu att det "kanske" under nästa år börjar byggas där.. Kan bli ännu en spik i kistan där Hamnstaden inte behövs något särskilt utan blir ett rekreationsområde enbart..
Denna stadsdel har ju gått från nästan massiv till några "torp" och blivit en fingertutt.. Ska bli intressant att se vart det slutar om man då lever..

Inga kommentarer:

Närakuten.

Då har man om jag fattat rätt stängt den jourcentral som fanns ute vid Ågårdsskogens vårdcentral då man idag öppnar i sjukhusets lokaler.. ...