fredag 18 januari 2019

Följetongen Hamnstaden.

Nu står det om strandpromenaden vid Hamnstaden i NLT.. Tyvärr är det en "betalartikel" så det är ingen ide att länka till den då säkert många inte kommer åt den..
Men trodde ni att politikerna givit upp de storvulna planerna på bebyggelse för en Hamnstad då trodde ni fel.. Möjligtvis är det av kända orsaker en aning nedbantat men skötebarnet Hamnstaden finns där..
Där är också en strandpromenad med:
• Nya pirarmar..
• En långbrygga går ut från pirarmen. för bad på djupare vatten..
• Restaurang eller ett kafé vid småbåtshamnen, det finns det redan om än snåla öppettider..
• Tillåtelse att bygga ett servicehus med kiosk, totaletter och omklädningsrum..

Och en hel del mer vill man ha, nu återstår bara vad Länsstyrelsen säger och de har ju satt käppar i hjulet för Lidköpings kommun innan så de lär väl jävlas på något sätt..
Vad det blir i form av husbygge är mer tveksamt där politiska partier säger det ena och än det andra till och med ändrat sig under tidens gång..
Men det lär byggas en hel del innan Hamnstadens förverkligande så frågan är hur behovet ser ut då? Om räntor sätter käppar i hjulet, om bostadsmarknaden har gått ner eller annat jäkelskap.. Nu är ju det eventuellt på gång tiovåningshus uppe i Tofta på Lidens gamla ställe t.ex och där HL båtar låg är det full fart..

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...