söndag 16 december 2018

Det gamla vattentornet.

I Skara skall man göra något åt sitt gamla vattentorn den stora upprustningen av gamla vattentornet i Skara snart igång.. Det är en omsorgsfull renovering av den byggnadsminnesskyddade landmärket som ska göras, allt för att den ska kunna stå kvar länge till som en vacker byggnad för Skaraborna att vila ögonen på skrivs det..
Här i Lidköping har jag inget hört om det gamla vattentornet, det har visserligen varit visioner som är vanligt i denna stad, men därifrån till skarpt läge kan det dröja eller aldrig bli av..
Det har även varit så illa att man fått spärra av området runt tornet för fallande stenar det var tvunget att åtgärdas men annars är det lugnt på den fronten..
Har inte hört något nytt om vårt vattentorn vet inte ens om det ligger på någons bord som en möjlig upprustning, troligtvis inte man har annat att tänka på, närmast man kommer ny vattenbyggnad är väl reningsverket.. Men det gamla duger som skådebröd ibland..
Arkivbild.
Lite historia om tornet..

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...