lördag 22 september 2018

Vår dyra mat!!

Man kan leva billigt om man vill angående matkostnader men det är fråga om man står ut.. Köpte ärtsoppa, blodpudding och faktiskt Falukorv billigt nu senast gick inte på mycket..
Men så är det så att det behövs lite till det också, lingon till blodpudding är inte så billigt, ärtsoppa räcker med en öl eller mjölk och Falukorv lite makaroner kannske stuvade, så det är inte så saftigt..
Häromdagen köpte jag fisk och det blev lax(färsk) och det var skillnad det, svindyrt, bara extrapriset var dyrt nog.. Och vilken jäkla fisk du köper(färsk) så kostar det skjortan, gillar makrill som den också följer parollen smakar det så kostar det.. Möjligt om du köper konserverad fisk du kan komman undan lite men det använder jag till smörgåspålägg..
Sedan måste man ha "lust" för maten man äter det är inte alltid det inträffar.. Ibland blir det färdiggrillad mat vilket inte är skonsamt för pengapungen men va tusan man kan inte jämt tänka på vad det kostar det måste kostats på mellan varven.
Nu hotas det med att potatis skall bli mycket dyrare på grund av att i somras var det väldigt varmt och torkan kan göra att det blir ont om potatis.. 20 kronor kilot har nämnt men det får väl offras..

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...