torsdag 16 augusti 2018

Vad vore Lidköping utan Hamnstad?

Jag har envisats med att påstå att av Hamnstaden blir det inte mycket när det väl startas, kvar av de ursprungliga tankarna man skissade någon gång i början av 2000-talet..
Har trott det blir någon form av bebyggelse i närheten av småbåtshamnen för där har politikerna lagt ner mest prestige..
Vi har nu på agendan mycket bebyggelse till knappt någon alls.. Men det borde väl vara säkert att någon form av byggnation blir det, inte efter hela den sträckan man "visionerat" om..
Delvis därför att stan inte utvecklas i den takt man en gång hade våta drömmar om och att det finns flera områden som kan sluka en hel del områden.. Vid Drömstan där HL båtar låg är ett och som väl kommer igång nästa år..

Sedan fladdrar det omkring skrivelser som i alla fall inte jag begriper något av om de ens har någon betydelse..
"Samhällsbyggnadsnämndens politiker som efterfrågar en stadsutvecklingsplan, och föreslår att den organisation och styrgrupp som arbetat med Hamnstaden skall användas för att göra en fördjupning av översiktsplanen med mål att få en stadsutvecklingsplan som siktar på tiden fram till 2050."? Inte dåligt, det hela med Hamnstaden började väl runt 2002 och planeringen är nu inne på nästan 50 år från de första tankarna.. Det om någon är väl långbänk?
Dessutom Hamnstaden föreslås ingå som en del av stadsutvecklingsprojektet!! Jaha? Har det varit tvekan om det? Undrar om det finns något område i Sverige som skall bebyggas som har haft mer byråkrati?
Det började med pompa och ståt, sedan kunde man inte ens hålla reklamskyltarna i trim. Nu verkar man veva igång ångmaskin igen.. Likt fågel Fenix....
Arkivbild.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej
Jag är samhällsbyggnadschef i kommunen och en av de som arbetar med planerings- och byggfrågor, bla Hamnstaden och stadsutvecklingsplanen. Jag läste din blogg och vill bara säga att du är välkommen att höra av dig om du vill prata samhällsbyggande i kommunen.

Måns Werner
Lidköpings kommun

Körkort!

 Numera tycks lite mer udda ting fylla medias artiklar.. Är det inte att systembolaget säljer mer alkoholfritt varför de nu gör det så läser...