lördag 11 augusti 2018

Rör sjunker på Askeslätt.

Det har jag totalt missat eller så har NLT haft väldigt litet utrymme åt detta.. Var framme och tuggade med folk i vanlig ordning när det kom på tal om ett kommunalt fiasko angående en rörledning.. Var helt dolt inför min horisont..
"En orsak till att marken sjunkit skulle kunna vara att fel fyllnadsmaterial använts," det var min första tanke eftersom jag jobbat i många år med detta.. Om det inte varit samma problem i området innan så borde det väl vara så.. Man kan väl se också om annat material använts eller om det hanterats på annat sätt när rör-bädden lagts.. Borde väl upptäckts av kommunens kontrollant..

Skvallret gjorde gällande att man har avskedat någon eller några för detta men det är som sagt rykten och lär väl knappast stå i NLT, sådana uppgifter får vi läsare sällan..
Man skall tydligen ha möte om detta på samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott den 21 augusti och därefter vid nämndens möte den 4 september.. Om allmänheten t.ex. i form av tomtspekulanter får någon information av värde återstår att se.. Eller om man beordrar munkavle på och ger ut en krystad version av händelsen.. Längden på åtgärden borde väl ge en indikation..
Men marken har droppat ner och rören med den.. Kan det vara annat än dåligt utfört arbete eller dåligt fyllnadsmaterial vilket borde upptäckts.. För det har väl inte varit ett jordskalv i området?
Det är många grejor på ett järnspett.. Kanske vi får höra vad det var för fel.. Det finns mycket under marken vi inte ser och som fodrar kunnig hantering, för det skall ligga där i många många år..
Arkivbild. Bilden inte från detta tillfälle.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dåligt avsvarskännande av de anställda som har utfört jobbet!

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...