söndag 12 augusti 2018

Järnvägsbron

ståtar fortfarande på sin plats och har fått sig en behövlig ansiktslyftning och många av oss kommer väl ihåg när det hängde en betongklump och svävade över spåret till bron.. Och även när den kunde öppnas..
Det var ett kämpande för att den skulle vara kvar och hoppet om att den skulle kunna öppnas igen fans hos vissa.. Men att öppna bron för att komma ett antal meter in var ingen mening med och att göra så att Rörstrandsbron skulle kunna öppnas också var totalt korkat.. Då hade kommun hamnat i prisklassen med Reningsverket för några korta sommarmånader och dessa nostalgiska båtar finns det inte många kvar..
Men vi har haft både Ostindiefarare och mindre besök i Lidköping utan att kasta ut miljoners miljoner på att kunna öppna Rörstrandsbron så det går det också..
Det fodrades krafter för att lyfta bort "klumpen" men det finns resurser för tyngre saker än detta så bort kom den..

Det var inte bara kran-kapacitet som behövdes utan den skulle transporteras bort också och till det räckte ingen vanlig släpkärra utan en med lite mer hjul på.. Nu är denna öppningsbara saga all så debatten därom har i princip tysnat.. Nu har man flyttat över till de röda husen på Esplanden..
Arkiv

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...