fredag 20 juli 2018

Rörstrands museum.

Rörstrands museum är en viktig del av Lidköpings identitet som vi till viss del misskött kan vi läsa.. Och visst är det så till en del, speciellt under den tiden det var full fart och folk strömmade till och ut från fabriken..
Många är de som har jobbat där dock ej jag annat än när vi var där från Skanska.. Då var det full fart på alla avdelningar och båtar lossade material som användes för tillverkning av porslin.. Det bevarades i bås i de husen som kallas "Sibirien" som numera har en helt annan funktion..
Men vad gäller Rörstrands museum då! Det har ett visst värde för stan men de flesta av de som inte upplevt Rörstrands storhetstid har inget intresse för detta och vet knappt var det finns.. Att det skulle bli så mycket större intresse ifall det fick en ansiktslyftning vet i tusan..
Kanske under en kortare period Lidköping utvecklas nu utan porslinsanknytning till och med porsinsfestivalen har fått stryka på foten för t.ex. Hjulafton, eevenemang i stadsträdgården och annat.. Nog för att det finns "dyrbara" föremål" här på Rörstrand men denna typ av kultur är inget som lockar folk i större utsträckning..
Men har inget emot att Rörstrands museum får en uppgradering om det skall vara kvar, går att visa upp för besökare..

Inte ens Baliflickan har så stort värde idag eller jultallrikarna, värda lite mer på vissa orter i Sverig men här såg jag ett pris på 200 kronor för Baliflickan och jultallrikar såg jag man använde som kakfat..

Inga kommentarer:

Must dryck.

 Nu är det snart långfredag och påsk vi har ett tag kunnat köpa påskmust som är detsamma som alla andra "must" sorter förmodar jag...