onsdag 11 juli 2018

Omläggning räls.

Man "duttar" lite här och där på Kinnekullebanan vad gäller att hålla någorlunda standard, nu har duttandet kommit till centrala delar av staden då man byter ut räls vid Framnäs köpcentrum mellan kållandsgatan och Stenportsgatan tror jag det är..
Där har man nu rivit upp all räls på den sträckan så jag antar att folk får ta bussen ett tag nu om man skall söderut mot t.ex. Göteborg.. Men vi är vana vid att få ta bussen istället för tåget så det är nog inget större avbräck..
Inte ett spår av några spår finns nu kvar och man förbereder väl för "bädden" där rälsen skall ligga och sedan är den sträckan lagd till handlingarna.. Om just denna bit var illa åtgången eller om det är för någon annan skull vet jag inte, kanske en mötesplats för tåg..

Senare fick jag höra att det även skulle byggas en ny av -påstigningsstation där det är väl en del elever till De la Gardieskolan som använder sig av denna stationn om det blir ett sidospår vet jag inte, knappast troligt!! Perrongen kommer att förlängas från 36 meter till 120 meter.. Vilket gör att man kan ha insläpp hela tågets längd för det mesta..

1 kommentar:

Anonym sa...

Det man gör är att man förlänger plattformen vid Framnäs så att ett så kallat multat tåg (två eller flera ihopkopplade) skall kunna stanna och öppna dörrarna samtidigt. Det har inte varit möjligt innan. Det drar visst med sig lite ändringar i och bredvid spåret också.

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...