tisdag 3 juli 2018

Ännu mer förorenad mark.

Ja är det inte Hamnstaden så är det någon annanstans, nu har man upptäckt skit i marken i centrum intill Systembolaget och bakom Åhléns på parkeringen..
Tur att det var lungt när man byggde Lidåker men det överklagades istället så alltid skall det vara hinder.. Nu har också området där HL båtar låg överklagats, där man skall bygga blandad bebyggelse med inslag av högre hus.. Vem vet kanske man finner någon skit i backen där också.. Vad händer med platsen där Lidens trädgårdshandel finns nu? Mer överklaganden?
Detta upptäcktes vid en provtagning utanför Systembolaget där det tidigare legat en kemtvätt.. Mängden klorerade lösningsmedel i grundvattnet ( 1,2-dikloretan ) visade sig vara fem gånger högre än riktvärdet.. Och att det var runt 20 meter till berget har jag för mig..
Arkivbild.
Nu lär det bli ett tuggande om vilken som skall stå för eventuell sanering.. Det konstateras att förorenad mark kommer att vara mer kostnadskrävande att hantera vid byggnation. Vid köp av mark innebär det en förhandlingssak om vem som ska betala den merkostnaden - säljaren eller köparen.. Så någon snabb byggnation vid Entré syd lär det inte bli..

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...