onsdag 20 juni 2018

Våra dyra pengar.

Det är mycket våra pengar ska räcka till, har du inte råd med senaste miljö-muppe-bilen så får du i stark miljömuppe anda betala mer i skatt och andra eventuella korkade pålagor dessa kan komma på..
Vi har kommunen som med jämna mellanrum höjer våra taxor och nu Lär VA-taxan höjas i och med mångmiljonbygget med nytt reningsverk.. Men som media alltid skriver, "det är ju så billigt innan" i Lidköping!!! Får se hur det kommer att gå med deras nya sop-hämtnings-agenda när man får kasta ut ett antal miljoner där..

Vi får också numera ständigt höjda nätavgifter för el.. Det finns omkring 180 elnätsföretag i Sverige, tre jättar dominerar. Av dessa har Vattenfall Distribution höjt nätavgifterna med 11,2 procent sedan i fjol. För Ellevio AB och E.ON Elnät är ökningen 9,5 procent respektive är 9,3 procent.. Man kan höja efter eget tycke och smak.. Det skall visst komma ett förslag som begränsar denna huggsexa.. Man vill säkerställa att den högsta tillåtna avkastningen blir lägre.. Du kan inte välja vilket nätbolag du vill anlita. Nätbolaget äger ledningarna i ditt område eller region och har därmed monopol..

Lägg därtill allt som kommer utöver detta, mat, hyra, öl :) tv-abonnemang o.s.v. så skall man betala för att läsa artiklar i media men det ger jag tusan i prenumererar på NLT det är max..
Tur att man har relativt bra pension annars vet i pipsvängen hur man löst det, nu fick vi en hyreshöjning på ca 600 kronor på grund av renovering och för några i huset blev det för mycket så de drog.. Men frågan var får man billigare hyra?

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...