måndag 25 juni 2018

Svensk sjukvård.

Det skrivs mycket om svensk sjukvård på gott och ont.. Tyvärr har vissa politiker fått för sig att dess större sjukhusen är dess bättre blir vården.. Med undantag av viss yttersta specialistvård så är man ute och cyklar..
Det är utan tvekan så att dessa närmare vi har till akutsjukvård eller även förebyggande vård dess bättre mår människan.. Man vet att hjälp finns att få inom rimlig tid..
Jag har upplevt det själv utan att det var allvarligt men akut.. Tar blodförtunnande medicin och för ca ett år sedan fick jag näsblod mitt i natten.. SOS alarm var inte så angelägna att hjälpa till men efter ca en timma skickade man en ambulans då hade jag förlorat en del blod och fick inte stopp på det.. Ambulans kom och kunde stoppa det men de sa att du får dra till Skövde för vidare behandling här i stan finns ingen sådan läkare och så fick det bli..
Ett år senare för några månader sedan var det dags igen med näsblod men nu på dagen så jag drog till Guldvingen och denna gång fick jag direkthjälp med läkare som fixade till kranen med en "bränning".. Utan något som helst tal om Skövde så fixade man det här på Guldvingen..
Det är alltså bara en fråga vid vilken tid på dygnet du får det akuta, på natten och du är i princip körd såvida det inte är livshotande.. Frågade ambulansen om de kunde köra mig till akuten men de sa att de tar inte emot eftersom det inte fanns sådan läkare, men på Guldvingen fixade man det genast..

Akutmottagning, Lidköping står det, Gäller endast medicin vad man nu menar med det, mån - sön dygnet runt.. Är det akut så är det väl akut vad det än gäller inom sjukvård..
Men nej man skiljer på tillstånd.. Inom specialiteterna kirurgi, ortopedi och urologi tar vi emot patienter mellan klockan 07.30 och 21.00 alla dagar i veckan.. Så det gäller att välja tid och åkomma om det är akut..
Du skall tänka på följande om du behöver besöka akuten.
Ta med giltig fotolegitimation.
Ta med eventuellt högkostnadskort eller frikort.
Lämna värdesaker, smycken och större summor pengar hemma.
Tänk på att inte använda parfym eller ta med blommor till mottagningen, vissa av våra patienter är känsliga för starka dofter.
Vi får väl tacka oss själva att vi har vår akut kvar och hoppas man inte försöker lemlästar den igen.. Här bild från den stora demonstrationen för vår akut.
Arkivbild.
Läs även "Vårt sjukhus".

Inga kommentarer:

Morsning och goodbye.

 Verkar som om de obemannade butikerna som poppade uåå som svampar ett tag börjar få lite växtvärk nu.. För nu läser man om att flera får st...