torsdag 28 juni 2018

Sommarmat.

I värmen så har man inte riktigt samma aptit som när det är kallare väder, kanske kan bero på att man dricker mer vatten t.ex. och att det gör att en känner sig mer mätt..
Själv har jag för tillfället heller ingen lust att stå vid spisen och tillaga någon mat så det får bli färdig sådan, idag blir det stekt inlagd strömming med rårivna morötter och kanske något mer..
Experter råder att undvik salte och varva gärna köttgrillande med grönsaker och fisk. Sommar och sol är inte den största aptitretaren..
Rådet som alltid ges är drick vanligt vatten, ät kalla svalkande soppor och mycket frukt och skaldjur.. Men man trycker på saltet.. Vi äter redan dubbelt så mycket salt som vi borde. Så undvik det i värmen, säger en näringsexpert..
Färdigmarinerade grillstycken, fetaost, ansjovis, lufttorkad skinka, grillsåser och chips – alla är de populära ingredienser i sommarköken. Och alla är de rikliga på salt.. Men här blir det inlagd strömming som sagt idag det får duga, i morgon? Vet i tusan.. Öl kanske....
Vet inte om jag är sugen på pizza ens som annars brukar vara en bra ersättare när man inte har lust att fixa maten själv..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Must dryck.

 Nu är det snart långfredag och påsk vi har ett tag kunnat köpa påskmust som är detsamma som alla andra "must" sorter förmodar jag...