måndag 18 juni 2018

Matavfall!

Nu kommer det mer "nyordningar" på gott eller ont..
"Kommunfullmäktige har gett teknisk service uppdraget att införa systemet i villaområden samt att komplettera systemet i flerbostadshus, som redan idag har system för källsortering, med kärl för matavfall" kan vi läsa..
Nu undrar man med dessa kärl, kan man lägga matavfallet i plastpåsar i dem för det är väl inte mening att man skall skrapa ner matavfallet utan något skydd så att säga så det blir liggande i kärlet helt öppet, det måste vara väldigt opraktiskt när det skall tömmas kanske genererar lukt också så att man måste kasta varje dag..
Skriver mot bättre vetande då jag inte vet hur det fungerar men man får hoppas det är genomtänkt, inte alltid politiska beslut är det och för en-persons-hushåll blir det inte mycket så det kan få ligga ett tag innan det behöver slängas..
Får se om man "drabbas" och hur det kommer att fungera efter renovering har vi fått tre kärl återstår att se hur det är tänkt..
Det finns något förklarat i LN och lydiga människor som skall följa systemet helt och hållet..

Inga kommentarer:

Mat för bantning!

 Skulle definitivt behöva gå ner runt 20 kg men att ta sig i kragen och göra det är nästan omöjligt.. Men råd finns det i massor därute: &qu...