torsdag 28 juni 2018

Företag utesluts.

Ställningsföretaget No Problems Scaffolding som också finns i Vestas gamla gjuteri vid hamnen i Lidköping får inte vara med i Sveriges Byggindustrier längre.. Man har inte följt kollektivavtalet..
Det är ovanligt att arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier utesluter medlemsföretag ur organisationen..
Förhandlingschefen på arbetsgivarorganisationen Sveriges Byggindustrier bekräftar att åtgärden skett och berättar att skälet är att bolaget med varumärket No Problems Scaffolding kringgår kollektivavtalet..
–Företaget försöker kringgå de bestämmelser som man ska följa när man är medlem i Sveriges Byggindustrier och omfattas av kollektivavtal. Att kringgå avtalet leder snedvriden konkurrens, vilket gjort att vi fattat detta beslut, i samarbete med vår avtalspart, Byggnads. Mer än så kan vi inte säga i detta skede säger man..
-Viktig information är att de bolag som vill anlita ställningsbyggare från No Problems Scaffolding måste MBL-förhandla med Byggnads, innan No Problem Scaffolding anlitas, eftersom företaget nu saknar både kollektivavtal och hängavtal..
Vad som händer med deras lager och uppehälle i det gamla gjuteriet återstår att se, det gamla huset borde väl vara rivet för länge sedan.
Arkivbild.

Källa Byggnadsarbetaren.

Inga kommentarer:

DLG ska spara.

 Sjukhussyndromet har nått skolan nu De la Gardie och när man skall spara drabbar det inga elever.. Det ska finnas tillräckligt med materia...