onsdag 13 juni 2018

Ett gott turistår?

Den västsvenska besöksnäringen tror på fler gäster och bättre omsättning under sommaren 2018 jämfört med 2017.. I alla fall har det börjat bra för Sommarland som jag tror slog rekord med ca niotusen besökare första öppna helgen i år.. Det är mer än dubbelt så mycket mot förra året men så hade man en otrolig hjälp av tropisk värme..
Vad som blir resten av året får vi se, men nu har evenemangen börjat och idag har International street market öppnat, om det drar utsocknes vet jag inte men det drar folk.. Sedan kommer Power big meet och det drar utsocknes, utan tvekan..
Men man måste få hjälp av vädret det kan vara skillnad mellan vinst och förlust.. Läckö och Spiken är väl trogna besöksmål men ingen större magnet, bra tillströmning dit och med övriga evenemang kanske det kan ge turistnäringen en skjuts uppåt.. Kronocampingen och Filsbäck camping kanske får bra beläggning..
Läckö slott har väl sina evenemang som hjälper till likaså Spiken, det är väl omgivningarna som gör sitt.. Ta gärna med fikakorgen ut för det kostar där, till och med att parkera bilen..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Pressat boende.

 Jag läste om eländet hyresgäster fått på grund av oseriös byggfirma när de fått leva länge på en ofärdig arbetsplats med inplastad byggstäl...