fredag 25 maj 2018

Planering till döds!!

Jösses vad trött man blir på denna "planering" av hur många invånare Lidköping skall ha 2030 eller 2050..
Varför fläska iväg så många år framöver? Visserligen är detta Lidköping och ser man till planering av Hamnstaden så är det tydligt att det behövs TID..
Men för tusan det kostar multum i pengar och det måste väl vara bättre att ligga lite efter planering än riskera en felsatsning med allt vad det kan innebära..
I en så kallad tjänsteskrivelse föreslås att kommunen de närmaste åren skall använda 4,5 miljoner de närmaste åren för att göra en särskild plan för hur Lidköpings tätort ska utvecklas..
I förslaget föreslås att ett av planeringens mål ska vara att Lidköping ska ha 50.000 invånare år 2050. Hittills har planerna varit 45.000 år 2030..
Pengarna föreslås tas ur den pott kommunen får in på att sälja mark. De fördelas över tre år..

Knepigt, det måste väl räcka att man ser till att ligga i fas kanske något eller några år framöver.. Skulle det bli brist någonstans så är det väl ingen katastrof utan kan hanteras med det som finns medan man åtgärdar.. Även om det skulle ta ett år..
Ser man till utvecklingen på inflyttade nu så är det ingen läsning för vare sig 45 000 eller 50 000 dessa år.. Är det så att man ökar markant så får väl man uppgradera planerna då och inte rusa iväg innan man har någorlunda facit.. Går inte att förlita sig på SCB i alla väder..

Mindre byggande..

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...