onsdag 16 maj 2018

Listeria i maten.

En käftsmäll har utdelats emot matstället längst ut på Matrosgatan om det är Köttex eller Bert Karlsson kanske både som driver det.. Konstigt att media skriver ut namn i detta fall, man brukar inte göra det när något stället fått anmärkningar av dålig skötsel..
Livsmedelsinspektörer från Lidköpings kommun gjorde provtagningar i Food companys lokaler i Lidköping där färdigmat tillverkas under varumärket Kinnevikens mat. Prover togs också av maten..
Och enligt inspektören visade ett av provsvaren som tagits från en maträtt spår av listeriabakterier..
Nu väntas det slutgiltiga provsvaret som ska ge svar på hur mycket bakterier det rör sig om men man vet att förekomsten av av listeria i ett prov är bekräftat..
Efter rabies är nog listeria det som skrämmer mig mest även om inte listeria är i närheten av rabies så är det illa nog, kan även smitta genom för dåligt uppvärmt vatten t.ex när man duschar..
För riskgrupperna, äldre, de med dåligt immunförsvar, gravida är listerios en mycket allvarlig sjukdom med dödlighet mellan 20 och 30 procent, enligt Livsmedelsverket.. Så man borde se upp med detta stenhårt..
Listeriabakterien dör vid upphettning till 70 grader eller varmare.

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...