torsdag 17 maj 2018

Butiksdöd i centrum!!

Kommer vi att få vänja oss vid synen av flera tomma lokaler i centrum? Eller kan man vända på trenden och locka fram folk.. Man kan tycka att det skulle vara i folks allmänna intresse med ett "levande centrum".. Naturligtvis att även handelsområdena går bra då det ger många arbetstillfällen..
Har handlat ytterst lite via internet och kommer inte att handla mycket där i framtiden heller, vill vi ha levande kontakter så handla från fysisk butik..
Men man spår tydligen ingen ljusare framtid för dessa butiker.. Minst 5.000 butiker får slå igen i Sverige till 2025, spår arbetsgivarorganisationen Svensk Handel i en ny rapport.. Det innebär i sin tur minst 19.000 färre jobb.. Vissa av dem drabbar även Lidköping..
Ett scenario är att svenska butiker får en betydligt mindre del av kakan, 67 procent. Svensk e-handel kapar åt sig 22 procent av försäljningen medan utländska e-handlare får 11 procent av den totala försäljningen. Det skulle enligt Svensk Handel kunna innebära ett bortfall på 41.000 jobb, illa nog..
Detta är en prognos men vi har redan sett i centrum och inte bara där hur butiker måste stänga på grund av dålig lönsamhet och gör man då som Moderaterna vill, inte ersätta den parkering man tar bort bakom Åhléns(om entré syd blir av) då slår man ännu en spik i centrum kistan..

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...