söndag 27 maj 2018

Bra väder för biken.

Nu är det väl idealväder för att ta ut motorcykel för dem som har.. Har det körkortet men tyvärr ingen maskin.. Det var länge sedan nu som man grenslade en sådan och nu är jag nog lite för gammal, eller kanske inte..
Men man undgår inte statistiken ens med att köra motorcykel, det är viktigt i vårt land att föra fram statistik sedan hur underbyggd den är gör inte så mycket bara det är statistik..
Det var någon som sade, ”Det finns tre sorters lögn: lögn, förbannad lögn och statistik”, en gammal bevingad fras om statistik i syfte stärka svaga argument..
I vilken kategori som Trafikverkets statistik tillhör vet jag inte men man vill gärna framhålla den, någon som hört positiva tongångar från detta verk angående motorcyklar?
Här meddelar man i alla fall: "Nästan var tredje motorcyklist som dött i olyckor har saknat MC-körkort. Var fjärde körde onykter, och räknar man in de som kör över 30 km i timmen för fort eller utan hjälm, så är det enbart var femte som kör helt lagligt, enligt siffror från Trafikverket.."
Helst skulle man väl se att motorcyklar får samma dålig rykte som dieselbilar av någon anledning fått trots att de för ett antal år sedan var det bästa man kunde ha..
Men skit i Trafikverket och andra belackare ni som har motorcykel och njut av fartvinden och åk på träffar som här vid Vänerns strand vid Framnäs t.ex. Gnällspikar finns det överallt i samhället..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

DLG ska spara.

 Sjukhussyndromet har nått skolan nu De la Gardie och när man skall spara drabbar det inga elever.. Det ska finnas tillräckligt med materia...