måndag 9 april 2018

Tomma ytor.

I stan går det trögt med viss handel, det finns en del tomma ytor på de flesta ställen även på handelsområden..
Läste i tidningen att även i centrum är det trögt och det finns tomma lokaler, vilket man naturligtvis sett.. Tydligen så illa ibland att man funderar på sänkta hyror på en del ställen och när hyresvärdar talar om det då måste det vara allvarligt.. Samt att bygga om till mindre lokaler.. Den hyresvärden som fick snabbt napp med en "Subway" butik hade nog guldbyxorna på sig..
Bara det inte drabbar etableringen av Biltema men det är en stor kedja och är så kända att bara det drar folk.. Det sägs att internet slår ut vissa näringar och det är synd att inte folk tänker mer på att gynna lokala handlare med anställda på orten.. Själv handlar jag nästan aldrig via nätet..
Så man är lite orolig att många handlare får ett "stålbad" och har man då inga marginaler kan det bli betydligt värre med tomma ytor.. Och ett område vilket det vara månde med mycket tomma ytor är bedrövligt att se.. Kolla bara på Köpstaden utanför Sommarland hur det förfall från stort till intet..
I dag finns minst åtta lediga butikslokaler i Nya staden, väster om Lidan står det. det är inte alls bra fylla dem blir oerhört svårt.. Men det är minst lika viktigt att alla handelsområden i stan får stöttning där det finns många anställda..
En lokal som står tom ännu vad jag vet är väl AB Bostäder lokal där "Cervera" låg, det som numera finns i Särnmarkshuset eller vad det heter.. Kan bli svårt för det planerade Entré Syd bakom Åhléns och där det planeras butiksytor..
Arkivbild.

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...