lördag 28 april 2018

Tidens tand.

Lurendrejerier är vanliga över hela samhället och har ökat lavinartat via internet.. Troligen alla har utsatts någon gång men vad gäller internet kanske man inte vet om det då man inte brytt sig om knepet eller inte ens märkt det..
Men det är också många som blivit utsatta och en del har blivit lurade med olika resultat som följd.. Inte alltid är försöken olagliga utan man tänjer lite på gränsen bara..
Aom t.ex. det är inte olagligt att sälja en tjänst som man kan få gratis av någon annan, men då måste avsändaren vara tydlig med att det är på det sättet.. Vilket troligtvis inte alltid sker..
Ett fall som är/var aktuellt där tusentals personer lurats in på webbplatsen via köpta Google-annonser när de sökt på exempelvis körkortstillstånd. Eftersom annonserna hamnat högst upp i sökresultatet har många trott att de kommit till Transportstyrelsens hemsida och sedan har de fått betala dyrt för en tjänst som varit gratis hos myndigheten.. Det måste kännas snopet och som nog är svårt att få upprättelse för..
Här har både polisen och KO sedan december 2017 fått in hundratals anmälningar om sajten, och KO stämde nyligen den ansvarige bakom sajten i Patent- och marknadsdomstolen.. Sedan får vi se hur det går..
Men nog får man vara på sin vakte hela tiden, med jämna mellanrum dyker en massa skit upp i datorn som i e-posten som man kastar direkt..

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...