torsdag 12 april 2018

Sikta på stjärnorna!

Jösses vad bra.....
"Lidköping Innovation Wastewater Eco-Hub (LIWE LIFE) syftar till att utveckla ett cirkulärt avloppsreningssystem genom att demonstrera avancerad avloppsvattenreningsteknik och samtidigt förbättra det nya avloppsreningsverkets resurs- och energieffektivitet.."
Har ni hört vad vackert det låter? Och kanske det blir så.. Men vällovliga och projekt som har haft vältaliga förespråkare har inte alltid blivit någon succé, tänker på biogasanläggningen ute på Kartåsen där kommunen var med och lovprisade och det till och med gjordes en liten film om..

Det visade sig senare att det kanske inte var så rosenrött de inblandade gjorde gällande.. Först drog den kommunala energijätten Göteborg energi öronen åt sig och siktade på att sälja sin andel i Lidköping biogas AB.. Vad trodde man då? Biogasen kan ge minst 3.000 jobb i Västra Götaland 2020, enligt en rapport. Utvecklingen inom biogasområdet kan leda till arbete för minst 3.000 helårsanställda i Västra Götaland om det regionala målet 2,4 TWh producerad och använd biogas år 2020 nås. Det visade en ny utredning som utfördes på uppdrag av Västra Götalandsregionen..
Lidköping kommun prisade etanol och biogasanläggningarna men det knakade snart i fogarna... Det gick dåligt för de förnyelsebara bränslena.. Etanolförsäljningen rasade och så gjorde i princip också detta projektet.. Som väl fick säljas för en spottstyver..

Så åt pipsvängen skall det väl inte gå för reningsverket, frågan är om det håller för alla vackra "visioner" och för dessa flera hundra miljoner.. Hur som helst så lär vi i stan få vara med att betala genom höjda taxor.. Men ett nytt reningsverk var väl av nöden tvunget..
Förresten byggs där ett nytt ställverk också, kan vi vänta oss höjda taxor där också tro?
Det är bara ett nytt ändamålsenligt badhus som dröjer, blir nog inte något innan kommunens prestigebygge Hamnstaden sätter skoporna i backen när kommunordförande tar sitt spadtag.. Så talar man om Entré Syd nu också..

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...