söndag 11 mars 2018

Släktforskning

är en intressant hobby och kan ge mycket.. Jag började för några år sedan kanske tre/fyra och gick två kurser på ABF..
I början gick det som på räls och man hittade intressanta saker ganska ofta.. Från kyrkoböcker, bouppteckningar och annat så det var trevligt.. Var även med släktforskarföreningen på en resa till Landsarkivet i Göteborg vilke också var intressant..
Men dess längre ner i årtalen man hamnade dess svårare blev det och även om man som jag hade "Arkiv Digital" så blev det svårt att hitta.. Ibland kanske handlingar brunnit upp, ibland skrev prästerna på latin och dessutom bedrövligt, ungefär som ett läkare som kladdar..
Men dess roligare när man fann något och man fick se till att inte sväva ut i släkträdet för mycket för då blev det inte särskilt överblickbart..
Brukade hålla upp över sommaren och återupptog det till hösten, men tyvärr hösten 2017 infann sig inte viljan att fortsätta, det var som bortblåst.. Satte mig ned häromdagen och kollade lite men det måste till ett ordentligt tag i kragen om man skall rycka upp sig och kommer nu snart våren så är det kört.. Får se vad det blir..

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...