måndag 5 mars 2018

Polisen vill ha högre lön

och säg den yrkesgrupp som inte vill ha det.. Och de flesta har goda argument för detta..
Lönerna har halkat efter under lång tid och är den viktigaste orsaken till att poliser lämnar yrket, menar polisförbundets nye ordförande i Skaraborg..
Det är säkert så, antar att det är liknande inom sjukvården.. Det som är problematiskt är att det är skattepengar.. Om man inte höjer skatten så måste dessa pengar tas någon annanstans i organisationen eller i statsbudgeten..
De som studerar till poliser har ju den fördelen att man har inga studieskulder heller - vilket naturligtvis är också värt sina modiga pengar.. De som får dessa skulder dras med dem större delen av det yrkesverksamma livet om man fullföljer till det yrket.. På en del ställen har man börjat med lön under studietid för att få behålla folk..
Ingångslönen för en polis ligger idag på 25.000 kronor enligt SVT.. Medellönen efter 12 år skall vara 28.581 kr, man beräknas då vara runt 37 år, enligt Lönestatistik..se.. För Västra Götaland..
Nu har vi ju ett sprillans nytt renoverat polishus i stan efter cirkus polishus som uppträdde ett tag här.. Och en distansutbildning på Campus.. Nu återstår att se om man kan fylla det med något..

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...