söndag 4 mars 2018

När vintern rasat ut.

Då kommer de propaganda-fyllmatade gubbarna och gummorna att upplåta sin röster och visa sina trynen! Har väl till viss del redan börjat..
Vi blir matade med opinionsundersökningar årligen, men detta år lär vi få skäppan överfull.. Frågan är om det är till någon mening? Men klart de som mäter skall ju leva de också..
Men som sagt det kan bli för mycket och bryr man sig egentligen? Att det är val-år detta år kommer vi få i oss och inte lär vi få några nedskärningar eller förslag om skattehöjningar från något parti, snarare tvärtom.. Vad kommer man då att rikta in sig på? Om det finns en undersökning..

Novus ställde frågan: Vilka politiska frågor tycker du är viktigast?
Dessa fem frågor tyckte de tillfrågade var viktigast:
1. Sjukvården..
2. Skola och utbildning..
3. Invandring/integration..
4. Lag och ordning..
5. Äldreomsorg..

Kan man väl inte säga något om, får se vilka som sockrar mest.. Blir det något negativt går blocken ihop och kommer överens då är det svårt för väljarna att straffa något enskilt parti.. Spännande lär det bli kommer några partier åka ur Riksdagen? Kommer det ske någon blocköverskridande allians? Kommer en del av våra röster vara bortkastade och inte ge alls vad vi tänkt oss?

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...