fredag 16 mars 2018

Entre syd.

Detta område parkeringsplatsen vid Systembolaget och bakom Åhléns har det skrivits om en del från polishus till bostäder, parkeringshus och nu entre syd.. Polishuset var en parodi förhoppningsvis blir inte detta det..

Frenbo och AB Bostäder samt några privata företagare tagit initiativ till en utveckling av området.. Det har tuggats om parkeringshus och butiker men för att följa trenden så vill man också bygga ca 80 lägenheter och kanske några mer politiskt korrekta verksamheter..
Nu skall naturligtvis byråkratins kvarnar mala ingen trodde väl något annat och det i en stad där vi i massor av år har ältat projekt Hamnstad.. Men för entre syd skall väl inte något nytt reningsverk behövas..
På tal om politiskt korrekt så vill man spara ett eller två av de röda husen som nu finns där, kanske rent av antikvariatet, får väl se.. Så har man pressat in för eventuell torghandel i hörnet mot systembolaget.. Om det är en flytt av torghandel eller ett komplement vet jag inte.. Torghandeln har väl krympt så det kanske inte behövs större yta.. Men vad skall man då göra med den stora torgytan? Läge för visioner!!!

Man skriver: "De 158 allmänna parkeringsplatserna som finns ersätts i föreslaget med parkeringshus. Norra Torngatan görs enkelriktad från Esplanaden och Målaregatan görs dubbelriktad från Esplanaden och fram till infarten till parkeringshuset.."
Bebyggelse planeras såväl under som över mark.. Och det är kanske därför man tagit prover på den nuvarande parkeringen.. Om jag minns rätt så sa borraren att det var runt 20 meter till berget här..

Inga kommentarer:

Telia.

Så skall Telia "justera" priset igen då och det kan väl bara betyda uppåt.. Senast det begav sig var väl när vi alla blev med 100...