fredag 9 mars 2018

Även i bra tider!!

Näst efter alla mat/fika ställen i stan ligger väl klädbutiker i etableringstoppen förmodar jag..
Men det är lite grus i det maskineriet.. Försäljningen av kläder i fysiska butiker minskade med 9,4 procent jämfört med februari 2017, enligt Stilindex från Svensk Handel Stil. Skoförsäljningen backade också, minus 5,8 procent..
Och det tillsammans med konkurrensen från internet kära centrum-vänner gör detta vårt centrum mycket sårbart..
Både handelsområdena och centrum dras med tomma lokaler och kommer väl så att få göra och märk väl då att Sverige just nu ekonomiskt går som tåget(det kanske var fel jämförelse här i stan) men ändå, det går bra..
Vad kommer att hända när en gång lågkonjunkturen visar sitt fula tryne? Det butiker som har dålig marginal nu lär försvinna var de än ligger så det är nu man skall samla in i "ladorna".. Men alla kan inte det..

Domedagsrubriker läser vi lite varstans i media inte minst från miljö-muppar och de är inte de enda.. – Vi har nått ”peak butik”. All tillväxt kommer ske på nätet säger VD på HUI Research..
Antalet anställda i butik kommer minska med mellan 20.000 och 40.000 personer enligt HUI.. Under kommande år antar jag de menar.. Och några av dem kommer väl från Lidköping antar jag..

Inga kommentarer:

Mindre drickande!

I 2018 års undersökning(Health Behaviour in School-aged Children) säger majoriteten av eleverna att de är tillfreds med sitt liv och anser s...